https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/PROCHEM_LOGO_badge.png

ΥΠΗΡΕΣΙΑΣυχνές Ερωτήσεις

Ίσως η επόμενη ερώτησή σου να βρίσκεται εδώ.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/pvc1.jpg
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/PROCHEM_LOGO_badge.png

FAQΣυχνές Ερωτήσεις

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να στεγνώσει μια σιλικόνη;

Η σιλικόνη χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να σχηματίσει «πέτσα» και σκληραίνει με ρυθμό 2mm ανά 24 ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ντους ή την μπανιέρα την επόμενη μέρα.

Τι σημαίνει Meko-Free;

Το Meko-Free είναι η νέα γενιά σιλικόνων ουδέτερης σκλήρυνσης, με βάση το Pentanonoxim, είναι το βιώσιμο μέλλον των σιλικόνων. Ενώ το MEKO δεν είναι διαβρωτικό, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους σημαντικούς κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την έκθεση σε αυτήν την ουσία, όπως: Η υπερβολική βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη έκθεση σε αυτά τα υποπροϊόντα έχει σημαντικούς σχετικούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υποψίας καρκινογένεσης και βλάβη στα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα που παράγεται από methyl ethyl ketoxime (ΜΕΚΟ).

Αγόρασα την ξυλόκολλα XILOFIX D2 διάφανο, αλλά είναι λευκό όταν βγαίνει από το δοχείο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Κάποια είδη σφραγιστικών περιέχουν υγρασία. Αυτά τα σφραγιστικά γίνονται διάφανα μόλις στεγνώσουν εντελώς και φύγει όλη η υγρασία.

Χρησιμοποίησα ένα ειδικό σφραγιστικό σιλικόνης στις μπαταρίες του μπάνιου αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μούχλα. Πώς γίνεται αυτό;

Τα σφραγιστικά σιλικόνης που χρησιμοποιούνται στα μπάνια, κουζίνες και γενικότερα σε όλους τους χώρους υγειονομικού χαρακτήρα έχουν αντιμουχλικά και αντιβακτηριδιακά συστατικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σφραγιστικό να μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά και ειδικά σε σημεία, όπως: αρμούς, γωνίες κτλ πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

Χρησιμοποιήστε το HYGIENEPOLYMER ή το SANITARYSYL.

Ποιες περιοχές πρέπει να σφραγίζω στο σπίτι μου;

Σε γενικές γραμμές, εφαρμόστε στεγανοποιητικό, συγκολλητικό ή σφραγιστικό σε κενά, ρωγμές ή αρμούς σε περιοχές όπου θέλετε αεροστεγή ή στεγανή σφράγιση. Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα:

-Γύρω από παράθυρα και πόρτες

-Ρωγμές στην εξωτερική η εσωτερική όψη ή όπου συναντώνται δύο διαφορετικά υλικά

-Σε πάσης φύσεως αεραγωγούς, Καμινάδες και αγωγούς

-Διαρροές σε υδρορροές και σε σημεία στεγών

-Μπάνια, νιπτήρες, ντουζιέρες κουζίνες, βρύσες (μπαταρίες), και πάγκοι

-Σε έπιπλα, όπως: Ξύλινες επενδύσεις, σανίδες, καρέκλες και ταπετσαρίες

Ακολούθησα τις οδηγίες στο πίσω μέρος της ετικέτας. Ωστόσο, το σφραγιστικό χρειάζεται πολύ χρόνο για να στεγνώσει.

Η θερμοκρασία και η υγρασία στον αέρα μπορούν να επηρεάσουν το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένα στεγανοποιητικό σιλικόνης για να στεγνώσει. Ένα στεγανωτικό σιλικόνης θα σκληρύνει πιο αργά όταν είναι δροσερό και ο αέρας είναι ξηρός (χαμηλή υγρασία). Ένα ακρυλικό στεγανοποιητικό στεγνώνει πιο αργά όταν είναι πιο κρύο ή πιο υγρό. Φροντίστε να αλλάξετε το χρόνο αναμονής σας με βάση το επίπεδο υγρασίας.

Μπορώ να εφαρμόσω νέα σιλικόνη στην παλιά σιλικόνη;

Για καλύτερη πρόσφυση, σας προτείνουμε να αφαιρέσετε την παλιά σιλικόνη. Η νέα σιλικόνη θα κολλήσει με την παλιά σιλικόνη, αλλά ο δεσμός δεν είναι τόσο ισχυρός σαν να προσκολλάται σε μια καθαρή επιφάνεια. Εάν επιλέξετε να εφαρμόσετε πάνω από παλιά σιλικόνη, η εγγύηση είναι άκυρη.

Σε ποια θερμοκρασία μπορούν να εφαρμοστούν τα σφραγιστικά;

Τα στεγανοποιητικά σιλικόνης μπορούν να εφαρμοστούν σε κλίμακα θερμοκρασίας από 5° C έως 35° C. Ωστόσο, για την καλύτερη εφαρμογή, το ίδιο το στεγανοποιητικό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή μεγαλύτερη. Τα περισσότερα ακρυλικά στεγανοποιητικά / σφραγιστικά πρέπει να εφαρμόζονται όταν η θερμοκρασία είναι 5° C ή υψηλότερη. Γενικά, είναι σημαντικό η επιφάνεια να είναι καθαρή, στεγνή και χωρίς παγετό, ώστε να προσκολλάται σωστά στην επιφάνεια.

https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/aut1.jpg
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/PROCHEM_LOGO_badge-small-1.png
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/roo1.jpg
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/PROCHEM_LOGO_badge.png
Πόσο καιρό το σφραγιστικό θα απελευθερώσει μια μυρωδιά;

Το σφραγιστικό απελευθερώνει μια μυρωδιά κατά τη διάρκεια του κύκλου σκλήρυνσής του. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαδικασίας λαμβάνει χώρα κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά την εφαρμογή του προϊόντος. Παράδειγμα, το στεγανωτικό SANITARYSYL είναι ένα ουδέτερο στεγανωτικό σκλήρυνσης και δεν έχει την ίδια οσμή τύπου ξιδιού που σχετίζεται όπως με μια όξινη σιλικόνη UNIFIX Universal.

Γιατί το στεγανωτικό σιλικόνης δεν λειτουργεί στο σκυρόδεμα;

Οι περισσότερες σιλικόνες στεγνώνουν με οξύ δεν είναι συμβατές με σκυρόδεμα που έχει αλκαλικό pH. Για επιφάνειες βάσης τσιμέντου και τούβλα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα ουδέτερο στεγανωτικό σιλικόνης χωρίς οξέα σκλήρυνσης, όπως το: PROFFESIONALSYL.

Τι χιλιόμετρα μπορώ να περιμένω από ένα δοχείο των 300 ml;

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διατύπωση:

300           L = Μήκος σφραγιστικού σε μετρητές που λαμβάνονται ανά φυσίγγιο

L = ————    W = Πλάτος της άρθρωσης σε mm

W x D         D = Βάθος της άρθρωσης σε mm

Ένας σύνδεσμος πλάτους 5mm και βάθους 5mm αποδίδει περίπου. 12.0mt ανά κασέτα 300ml

Ένας σύνδεσμος πλάτους 4mm και βάθους 4mm αποδίδει περίπου. 18,75mt ανά κασέτα 280ml

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ όξινης και ουδέτερης σιλικόνης;

Οι όξινες σιλικόνες απελευθερώνουν οξικό οξύ κατά τη σκλήρυνση, ενώ η ουδέτερη σιλικόνη σκλήρυνσης απελευθερώνει μεθανόλη κατά τη σκλήρυνση. Επειδή η ουδέτερη σκλήρυνση απελευθερώνει μόνο μεθανόλη κατά τη σκλήρυνση, είναι συνεπώς απαλλαγμένη από οξύ και δεν διαβρώνει τις μεταλλικές επιφάνειες όπως θα έκανε μια σιλικόνη σκλήρυνσης με οξύ. Οι ουδέτερες σιλικόνες σκλήρυνσης είναι επομένως κατάλληλες για μεταλλικές επιφάνειες όπως χαλκός, ορείχαλκος, ψευδάργυρος και σίδηρος. Είναι επίσης συμβατό με αλκαλικές επιφάνειες όπως σκυρόδεμα, σοβά και τούβλα. Η προσκόλληση στα πλαστικά είναι καλύτερα – π.χ. PVC, ABS, πολυεστέρας, ακρυλικό, πολυανθρακικό.

Είναι η σιλικόνη κατάλληλη ως στεγανοποιητικό για την ένωση επιφανειών από φυσική πέτρα, π.χ. μάρμαρο / γρανίτη;

Καμία από τις τυπικές σιλικόνες δεν είναι κατάλληλη για την παραπάνω εφαρμογή. Αυτά τα στεγανοποιητικά μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό των φυσικών πετρών. Ο πλαστικοποιητής του στεγανωτικού μπορεί να μεταναστεύσει στις πέτρες προκαλώντας χρώση. Χρησιμοποιήστε MS Polymer για αυτήν την εφαρμογή, όπως: CONSTRUCTIONBOND ή ALL-IN-ONEPOLYMER.

Υπάρχει κάποιο είδος κόλλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο όταν η θερμοκρασία βρίσκεται κοντά στους 0°C;

Όχι, τα περισσότερα είδη κόλλας πρέπει να χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασία άνω των 5°C, ενώ ορισμένα είδη σκληραίνουν μόνο σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Είναι σωστό να κρατάω την κόλλα στο ψυγείο;

Ναι. Λόγω του ότι η κόλλα δεν πολυμερίζεται σε θερμοκρασίες κάτω των 5°C συνιστούμε τη φύλαξή της σε μικρά σωληνάρια και μπουκάλια μέσα σε μια (πλαστική) σακούλα στο ψυγείο. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση των προϊόντων στην κατάψυξη επειδή κάποια είδη κόλλας περιέχουν νερό.

Υπάρχουν κόλλες για υλικά PP, PE, PA ή PFTE;

Όχι, τα συνθετικά υλικά αυτού του είδους δεν συγκολλούνται. Γενικότερα συγκολλούνται σε υψηλότερες θερμοκρασίες στη βιομηχανία.

PP = Πολυπροπυλένιο

PE = Πολυαιθυλένιο

PA = Πολυαμίδιο=Νάυλον

PTFE = Πολυτετραφθοροαιθυλένιο

https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/mv2.jpg
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/PROCHEM_LOGO_badge-small-1.png
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/d3-2-1.jpg
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/PROCHEM_LOGO_badge.png
Τι είναι τα πορώδη υλικά;

Τα πορώδη υλικά είναι τα υλικά που μπορούν να απορροφήσουν υγρασία. Κάποιες κόλλες ή σφραγιστικά περιέχουν υγρασία. Αν χρησιμοποιηθούν αυτές οι κόλλες ή τα σφραγιστικά, τότε σε κάθε περίπτωση ένα από τα υλικά που θα συγκολληθούν πρέπει να είναι πορώδες.

Στα πορώδη υλικά συμπεριλαμβάνονται τα εξής: γυψοσανίδες, ακατέργαστο ξύλο, σκυρόδεμα και τούβλο, χαρτί, χαρτόνι, τσιμέντο κτλ.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αφαιρέσω λεκέδες και υπολείμματα κόλλας;

Αν είναι ακόμα σε υγρή μορφή, τα περισσότερα είδη κόλλας μπορούν να αφαιρεθούν με ασετόν ακόμα και με οινόπνευμα. Για να αφαιρέστε ξυλόκολλα, χρησιμοποιήστε νερό. Στην περίπτωση που κάποια κόλλα ξεραθεί, τότε ο μόνος τρόπος να αφαιρεθεί είναι με τους εξής τρόπους:  με κοπή, με ξύσιμο ή με τριβή κτλ.

Ποιο σφραγιστικό σιλικόνης θα πρέπει να χρησιμοποιώ για φυσικά πετρώματα και ευπαθή υλικά;

Τα προϊόντα PROFFESIONALSYL και ACRYLICFLEX είναι σφραγιστικά ουδέτερης σιλικόνης που δεν περιέχουν οξέα και δεν προκαλούν διάβρωση στα ευπαθή υλικά.

Μπορώ να βάψω πάνω σε όξινη σιλικόνη;

Όχι, Η βαφή δεν συγκολλείται πάνω σε όξινες σιλικόνες.

Τι είναι ο κανονισμός REACH;

Ο κανονισμός Reach είναι ένας νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τις χημικές ουσίες. Πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων καταχώριση, αξιολόγηση, και περιορισμός χημικών προϊόντων. Βασικός στόχος του κανονισμού REACH είναι μια εταιρεία να γνωρίζει, καταρχήν, τους κινδύνους όλων των υλικών που παραδίδει και να προσδιορίζει όλα τα μέτρα ελέγχου αυτών των κινδύνων. Με την εφαρμογή του κανονισμού REACH, αρμόδιες για τον επαρκή έλεγχο των κινδύνων που ενέχουν οι χημικές ουσίες δεν είναι οι κυβερνήσεις, αλλά οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Ο στόχος του κανονισμού REACH είναι η διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου προστασίας στην παραγωγή και τη χρήση χημικών ουσιών για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Χάρη στον κανονισμό REACH θα υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση για τις ουσίες που χρησιμοποιούνται. Η γνωστοποίηση αυτών των ουσιών θα βελτιώνεται με τη μορφή αλυσίδας, από τον παραγωγό στον τελικό χρήστη και αντίστροφα.

Τι σημαίνει ο κανονισμός REACH για εσάς ως πελάτες;

Στο μέλλον θα λαμβάνετε προϊόντα, για τα οποία θα υπάρχει σαφέστερη τεκμηρίωση αναφορικά με τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον. Λόγω του ότι πολλές εφαρμογές στη βιομηχανία κολλών και σφραγιστικών είναι οι ίδιες, η βιομηχανία κολλών και σφραγιστικών θα θεσπίσει έναν αριθμό «σεναρίων έκθεσης» τα οποία θα αποστείλει στους προμηθευτές πρώτων υλών. Στη συνέχεια, η PROCHEM θα ζητήσει από τους προμηθευτές πρώτων υλών να καταχωρήσουν τις ουσίες που χρησιμοποιούνται και να ελέγξουν, εάν χρειαστεί, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προϊόντα μας. Το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας θα είναι ένα καλύτερο περιβάλλον και ένα ασφαλέστερο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/gla1.jpg
https://www.prochem.gr/wp-content/uploads/2020/11/PROCHEM_LOGO_badge-small-1.png